Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment despre riscul ca România să rămână fără energie (VIDEO)

ro

08 Sep, 2022 13:12 1440 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României Ciucă a făcut un anunț cu privire la riscul ca ţara noastră să rămână fără energie.

 Premierul a declarat că, în urma analizei făcute până acum la nivelul Guvernului, nu s-a identificat riscul ca ţara noastră să rămână fără energie.​
 

"Ieri, în şedinţa de Guvern, am aprobat planul de iarnă şi el a fost întocmit de către toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Ca atare, odată aprobat acest plan, am stabilit ca săptămâna viitoare să avem şi întâlnire cu Comandamentul de iarnă. Ce vreau să subliniez este că pentru prima dată la începutul lunii septembrie avem acest plan.

El de regulă se întocmea în noiembrie. Reuşim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc şi împreună cu cei care au participat la întocmirea planului să identificăm şi soluţiile, astfel încât România să nu rămână fără energie. Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie", a spus premierul după participarea la Conferinţa internaţională "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit".

 

"Sigur, trebuie să fim pregătiţi pentru ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple şi atunci, la comandamentul de săptămâna viitoare, tocmai aceste ipoteze şi scenarii le vom discuta şi vom stabili ce avem de făcut. Există, de asemenea, o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri care au ca prim obiectiv să menţină aprovizionarea cu energie electrică a cetăţenilor", a mai anunțat  premierul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii