Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli constatate de ANPC la un cămin pentru vârstnici. Valorea amenzilor aplicate de comisari (FOTO+VIDEO)

ro

17 May, 2023 15:57 1231 Marime text

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov a desfășurat o acțiune de control la Centrul de îngrijire deținut de Asociația Casa Bună Speranța, din Popești Leordeni, județul Ilfov. 

Au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei. 


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă campania de acțiuni de verificare a modului în care își desfășoară activitatea centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă, în România, sub coordonarea vicepreședintelui Sebastian Hotca.

În acest context, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov a desfășurat o acțiune de control la Centrul de îngrijire deținut de Asociația Casa Bună Speranța, din Popești Leordeni, județul Ilfov. 

În urma abaterilor de la legislația în vigoare constatate de comisarii ilfoveni, operatorul economic a fost sancționat astfel:
  • amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei
  • 1 avertisment
  • propunerea deciziei de încetare a practicilor comerciale incorecte
  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor. Aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a funcționării a presupus relocarea celor 22 de pacienți, care s-a realizat pe cheltuiala operatorului economic. Aceștia sunt găzduiți temporar de diferite centre similar de pe raza județului Ilfrov.

”Deși de luni întregi comisarii ANPC au verificat condițiile în care își desfășoară activitatea căminele de vârstnici din România, atunci când am decis să continuăm controalele sau să revenim, am constatat că încă mai sunt unele locații similare cu cele deja sancționate.

La debutul noii campanii de verificare, am constatat că unii operatori economici înțeleg greșit termenul de ÎNGRIJIRE  a unei persoane, iar comportamentul lor în relația cu acestea este profund inuman şi ilegal, așa cum este cazul locației din Popesti-Leordeni” – Sebastian Hotca, vicepreședinte ANPC.


Dintre cele mai importante nereguli constatate menționăm:
  • folosirea, în blocul alimentar, a unor materii prime cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare și caracterizare
  • utilizarea unor agregate frigorifice sau echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri de grăsime, chedere rupte, depozite de gheață
  • folosirea, în spațiile de cazare, a unei cantități insuficiente de mobilier și a mobilierului degradat
  • lipsa igienei și a dotărilor din spațiile de cazare (băi neigienizate, fără dotări corespunzătoare, lipsa capacelor și colacelor de WC, căzile cabinelor de duș cu rugină și mucegai, pereți deteriorați)
  • lipsa benzii elevatoare pentru persoane cu dizabilități, la intrarea în clădire, accesul realizându-se doar pe scări
  • furnizarea unor informații înșelătoare privind serviciile oferite. 

foto: ANPC 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii