Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NEPI reabilitează bordurile şi spaţiul verde de lângă Teatrul de Vară deteriorate de lucrările efectuate la City Park Mall! (galerie foto + document)

ro

20 Oct, 2016 00:00 3521 Marime text
Consilierii judeţeni sunt chemaţi să voteze pentru emiterea acordului administraţiei judeţene în scopul realizării lucrărilor de reabilitare şi refacere a terenurilor din domeniul public al judeţului Constanţa aferente Teatrului de Vară Soveja de către SC NEPI Five Property Development SRL.
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, ne-a declarat că pe parcursul lucrărilor de extindere a complexului comercial City ParK Mall, aleile auto şi pietonale din jurul clădirii, inclusiv o parte din terenul aferent Teatrului de Vară Soveja, au fost deteriorate din cauza utilajelor de mare tonaj folosite pentru realizarea lucrărilor de construire. Astfel, au fost deteriorate atât bordurile, cât şi spaţiul verde aferent clădirii Teatrului de Vară Soveja, în suprafaţă de 411,5 mp.
 
„În timpul lucrărilor de la mall, s-a intrat cu utilaje pe terenul nostru. Ei vor să facă reparaţia, aşa cum este normal, dar, potrivit legii, au nevoie de acordul nostru, al CJC. Este o treabă de două zile, care se va rezolva rapid, după ce vom emite acordul”, a precizat Ţutuianu.
 
În proiectul de hotărâre, se precizează că: „Art. 1 - se emite acordul CJC privind folosirea terenului cu suprafaţa de 231,07 mp cuprins în Certificatul de urbanism nr. 1136/08.04.2016, emis de Primăria municipiului Constanţa, aflat în domeniul public al judeţului Constanţa, în scopul realizării lucrărilor de «reabilitare drum asfaltat piaţetă urbană şi trotuare pietonale artera secundară, bulevardul Lăpuşneanu, strada Soveja», de către investitor NEPI Five Property Development SRL”.
 
Astfel, Confort Urban SRL se va ocupa de reabilitarea drumului asfaltat, de piaţeta urbană şi de trotuarele pietonale de pe artera secundară, situată atât pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, cât şi pe strada Soveja. Confort Urban SRL a obţinut pentru NEPI Five Property Development certificatul de urbanism, valabil 24 de luni, ceea ce reprezintă un prim pas în efectuarea acestor lucrări.
 
În articolul 2 al hotărârii se precizează: „Se emite acordul privind folosirea terenului cu suprafaţa de 411,5 mp, teren domeniul public al judeţului Constanţa aferent Teatrului de Vară Soveja, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare şi refacere a spaţiului aferent Teatrului de Vară Constanţa de către investitorul SC NEPI Five Property Development SRL.
 
Acordul CJC se emite pe perioadă determinată, calculată la data începerii efective a lucrărilor, anunţată în prealabil până la întocmirea procesului-verbal de recepţie. Costurile necesare reabilitării şi refacerii terenurilor vor fi suportate de investitor”.

Despre NEPI Five Property Development SRL

Aşa cum reiese din informaţiile furnizate de Registrul Comerţului, NEPI Five Property Development SRL a fost înmatriculată în anul 2013 şi are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Asociaţi persoane juridice sunt Ne Property Cooperatief U.A., cu sediul în Olanda, 1071 DB Amsterdam, cu 99,9% din capitalul social, şi NEPI Bucharest Two SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 0,1% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Iuliu Bartha-Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, Cluj, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, NEPI Investment Management, reprezentat prin Mirela-Florenţa Covaşă, născută pe 1.05.1982, în Urziceni, Ialomiţa, Adrian Chiriac, născut pe 31.08.1986, în Bucureşti, şi Cristian-Sorin Badea, născut pe 19.07.1977, în Buzău.
 
NEPI Five Property Development SRL desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Reamintim că fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat, în luna decembrie 2013, prin intermediul NEPI Four Real Estate Solutions şi NEPI Bucharest Two, centrul comercial City Park Constanţa, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 29.284 de metri pătraţi, de la SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL. Odată cu centrul comercial din Constanţa, cei de la NEPI au cumpărat şi proiectul de extindere. Precizăm că, în noiembrie 2014, societatea Everest Investiţii şi Consultanţă SRL îl avea ca asociat pe Triad Trading BV, cu sediul în Olanda 111 Hessenbergweg, 1101 BS, Amsterdam Zuidoost. După un timp, mallul a ajuns la NEPI Five Property Development SRL, firmă înfiinţată în anul 2013.
 
La rândul său, Everest Investiţii şi Consultanţă SRL a fost înmatriculată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu. Firma are un capital social subscris de 90.000 de lei, integral vărsat, compus din 9.000 de părţi sociale. Societatea este controlată de NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi
NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, sunt: Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, Iuliu Bartha-Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, NEPI Investment Management SRL, reprezentat prin Mirela Florenţa Covaşă, Adrian Chiriac şi Cristian Sorin Badea.

Ce spune NEPI 

Am solicitat şi un punct de vedere reprezentanţilor NEPI. Corina Olteanu, PR-ul investitorului, explică, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Lucrarea constă în refacerea drumului de acces la Teatrul de Vară Soveja, aflat în vecinătatea City Park Mall. Acest drum a fost folosit în timpul lucrărilor la extensia centrului comercial, iar iniţiativa noastră are scopul de a-l readuce în starea iniţială.
 
În acest sens, am solicitat aprobare pentru efectuarea acestor lucrări din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Nu avem o estimare în acest moment, însă menţionăm că vom acoperi integral costurile lucrării de refacere a drumului”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii