Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Musulmanii celebrează Berat Kandili, una dintre cele cinci nopți sfinte din calendarul hegirei

ro

17 Mar, 2022 21:32 2214 Marime text


Musulmanii celebrează Berat Kandili, una dintre cele cinci nopți sfinte din calendarul hegirei. 


Noaptea de Berat este, totodată, un prilej în plus să reflectăm mai mult la sufletul nostru și la mântuirea lui prin rugăciune, aceasta fiind dovada supunerii față de Creator și reflexia credinței față de El.


În această lume trecătoare, în aceste zile de grea încercare, ceea ce ne aduce liniștea sufletească, ceea ce ne face mai puternici în fața greutăților, ceea ce ne susține speranța este rugăciunea.

 

Celebrăm în această noapte Berat Kandili, una dintre cele cinci nopți sfinte din calendarul hegirei. Noaptea de Berat semnifică momentul de contabilizare a tuturor faptelor săvârșite de-a lungul anului precedent, a obligațiilor religioase săvârșite sau omise în a fi săvârșite, cât și a relațiilor cu cei din jurul nostru.


Noaptea de Berat este, totodată, un prilej în plus să reflectăm mai mult la sufletul nostru și la mântuirea lui prin rugăciune, aceasta fiind dovada supunerii față de Creator și reflexia credinței față de El. În această lume trecătoare, în aceste zile de grea încercare, ceea ce ne aduce liniștea sufletească, ceea ce ne face mai puternici în fața greutăților, ceea ce ne susține speranța este rugăciunea.


În aceste momente de grea încercare pentru vecinii noștri din Ucraina, să ne rugăm la Bunul Allah pentru o lume fără de război, o lume în care pacea să dăinuie, o lume fără de boală, fără de calamități naturale, fără de accidente și fără de oameni suferinzi.


Noaptea Sfântă de Berat este și cea care vestește apropierea Lunii Ramazan, astfel că să o celebrăm cum se cuvine și să ne rugăm ca pacea să dăinuie pe întreg Mapamondul, inimile noastre să bată întru rugăciune, sufletele să ne vibreze în preaslăvirea Bunului Allah, iar mâinile deschise către cer să primească binecuvantarea divină!


O Noapte Sfântă de Berat Binecuvântată!

Berat Qandılımız qayırlı bolsın!

Berat Kandılımız hayırlı olsun!, este postarea de pe pagina de Facebook a Muftiatului Cultului Musulman din România
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii