Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea echipei, unul dintre "trucurile" învățate la primele cursuri de management!

ro

24 Feb, 2023 14:01 950 Marime text

 
  • În oferta unei companii specializate pe susținerea de training-uri, cursurile de management ocupă un loc important, atât la propriu, cât și la figurat, iar varietatea modulelor este impresionantă. Spre exemplu, la Brightway®️, firmă care gândește, creează și pune în aplicare programe de dezvoltare profesională și personală încă din anul 2004, există nu mai puțin de șase astfel de cursuri: Finanțe pentru nonfinanțiști, Leadership strategic, Managementul schimbării, Marketing și strategie, Project management și First time manager. În continuare, ne vom referi la cel din urmă.
 
Dacă este pentru prima oară când ești pus în fața situației de a conduce o echipă, cu siguranță înțelegi că responsabilitățile sunt cel puțin la fel de multe și de mari precum beneficiile și satisfacțiile. Astfel, în cadrul unor cursuri de management de la Brightway, vei învăța cum să abordezi noul statut, cu maximum de profesionalism, echilibru și diplomație, pentru rezultate notabile pe termen scurt, mediu și lung, atât pentru tine, cât mai ales pentru departamentul sau firma de care te ocupi. Practic, urmând acest training, vei căpăta experiență "pe repede înainte", prin studii de caz și exemple reale de business.
 
În ceea ce privește câștigurile participanților la aceste cursuri de management, cele mai importante dintre ele sunt următoarele: însușirea unui proces de management eficient (instrumente pentru gestionarea echipei și a provocărilor); conștientizarea tiparelor de comportament și a "sabotorilor" personali (mecanisme de autosabotaj din postura de manager); delegarea eficientă a sarcinilor (și monitorizarea proiectelor); aplicarea motivațiilor potrivite (atât la nivelul echipei, cât și pentru fiecare membru în parte).
 
Pentru acest ultim punct, considerat unul dintre cele mai utile, trainerii se vor folosi de studii recente în domeniul psihologiei comportamentale și neuroștiinței, pentru a identifica motivațiile intrinseci și extrinseci care pot fi implementate pentru evoluția departamentului și menținerea bunăstării la nivelul său.


 
Pe de altă parte, avantajele cursurilor de management First Time pentru întreaga organizație sunt următoarele: transmiterea clară a obiectivelor (de la manager la fiecare membru al echipei); creșterea nivelului de inițiativă (fiecare coleg/subaltern va prelua mai des frâiele și își va expune punctele de vedere); integrarea rapidă a nou-veniților (competențele acestora vor fi antrenate pentru ca ei să devină performanți cât mai repede); luarea unor decizii înțelepte și asumarea lor (în calitate de manager, va trebui să gândești critic, să rezolvi într-un mod operațional problemele și să îți asumi deciziile și statutul cu care ai fost învestit).
 
Pe lângă cursuri de management, care pot fi utile oricui, nu doar celor aflați la început de drum în această postură profesională, compania menționată anterior oferă și training-uri specializate pe vânzări (Telesales & Customer service, Tehnici de vânzare B2B/B2C, Customer care, Negociere și persuasiune), dezvoltare personală (Growth Mindset, Process Communication Model, Inteligență emoțională, Public speaking, Time management) sau tehnice (Business Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Word, Microsoft Project, Cyber Security Awareness).
 
În concluzie, nicio schimbare nu trebuie să te sperie, ci, mai degrabă, o poți privi ca pe o provocare, pe care o poți înfrunta dacă ai alături de tine profesioniști de la care să înveți și, mai ales, o echipă pe care să te poți baza oricând!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii