Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monumentul istoric Cetatea „Noviodunum” va intra într-un proces de restaurare

ro

03 Oct, 2020 15:21 2354 Marime text
  • Primăria orașului Isaccea, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 13.08.2020, cu INSTITUTUL NAȚIONAL AL PATRIMONIULUI (INP), un contract de finanțare nerambursabilă cu obiectul „Restaurare și punere în valoare a monumentului istoric Cetatea „Noviodunum”.
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea și Asociația Pro Noviodunum, în calitate de parteneri ai Primăriei oraș Isaccea, anunță lansarea proiectului “Restaurare și punere în valoare a monumentului istoric Cetatea „Noviodunum” cod LMI TL-I-s-A-05804.

#ICEM #Noviodunum #Danube #Limes #Isaccea

Primăria orașului Isaccea, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 13.08.2020, cu INSTITUTUL NAȚIONAL AL PATRIMONIULUI (INP), un contract de finanțare nerambursabilă cu obiectul „Restaurare și punere în valoare a monumentului istoric Cetatea „Noviodunum”, cod LMI TL-I-s-A-05804. Activitățile se derulează în cadrul subprogramului Elaborare a documentațiilor tehnico - economice pentru investiții asupra monumentelor istorice, pentru proiecte care au ca scop protejarea și promovarea monumentelor istorice.

Valoarea culturală excepțională a sitului, care a condus la punerea sa sub protecție legală multiplă, corelată cu problemele severe de conservare, impune necesitatea intervențiilor de conservare, restaurare şi punere în valoare.

Sursa foto-text: Facebook/ Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii