Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în Ghidul de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Ce planifică Ministerul Mediului (document)

ro

13 Oct, 2018 00:00 1472 Marime text
Pe portalul oficial al Ministerului Mediului a fost publicat, la data de 10 octombrie, în Transparenţă Decizională, proiectul de ordin de ministru pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017 - 2019, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministru al Mediului, nr. 660/2017.
 
Astfel, conform proiectului de ordin, paragraful al doilea din preambulul Ordinului viceprim-ministrului, ministrul al Mediului, nr. 660/2017, pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins: „În temeiul prevederilor art. 13 alin. (1) lit. w) şi alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. III, alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă nr. 37/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, precum şi ale art. 13 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 19/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi pentru modificarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare”.
 
La articolul 2 alineatul (1), după litera f) se introduce o nouă literă, litera f^1), cu următorul cuprins: „f^1) Prin excepţie de la lit. f), este considerat autovehicul nou orice autoturism, autoutilitară uşoară sau autospecială/autospecializată uşoară sau orice cvadriciclu, cu sistem de propulsie electric hibrid (plug-in) sau pur electric care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este înmatriculat/înmatriculată cu cel mult 6 luni în urmă, inclusiv, faţă de data vânzării şi care nu depăşeşte 6.000 km, inclusiv; înmatricularea prevăzută la lit. a) este pe numele producătorului validat respectiv punctului de lucru/agentului/partenerului autorizat şi a fost efectuată pentru DRIVE-TEST/DEMO; este comercializat de către producătorul validat respectiv punctul de lucru/agentul/partenerul autorizat, declarat în cererea de validare, în calitate de prim proprietar.”
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza ordinul de ministru publicat în Transparenţă Decizională.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii