Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:33 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare din partea Constanței în sprijinul refugiaților! Se caută o dubă pentru a transporta colete cu hrană și haine la Isaccea

ro

26 Feb, 2022 15:20 6257 Marime text
  • Librăria Cărturești Constanța și Asociația magic au transmis un mesaj în care care fac apel către constănțenii care pot ajuta să vină în sprijinul refugiaților. 

Ulterior, librăria Cărturești  a anunțat că au fost atât de multe colete încât nu mai au unde să le depoziteze și caută un posesor de dubă pentru a le trasporta la Isaccea.
 
 

„Începând cu data de 26 februarie, vă așteptăm în librăriile noastre din Constanța, cu haine (adulți și copii, noi sau nu, dar curate și purtabile), produse de igienă personală și alimente neperisabile. Ne vom îngriji să ajungă la prietenii noștri de la Asociația Magic, care își întind și ei mâinile de ajutor către oamenii care fug zilele astea încotro văd cu ochii, din calea atrocităților războiului, cu toată viața într-o valiză.

Ai trei haine de iarnă, dar nu porți decât două? Adu-o pe a treia la noi!
A crescut bebe și nu-i mai vin hăinuțele? Adu-le la noi!
Poți să cumperi pampers, șampon, pastă dinți, săpun, absorbante etc? Adu-le la noi!
Ai prin cămară rezerve de ulei, orez, conserve, construite în timpul pandemiei? Nu-i păcat să expire? Adu-le la noi!

Haideți să ajutăm!

Prietenii de la Magic Home pot ajuta familiile cu copii, cu găzduire (pat cald și curat, mâncare, produse de igienă personală):
- în MagicHOME Chișinău – 10 locuri 
- în MagicHOME Iași – 8 locuri 
- în MagicHOME București – 12 locuri 
- în MagicHOME Viena, Austria (dacă drumurile vă poartă într-acolo)  – 6 locuri
- în MagiCAMP Brănești (la 1,5h de București) – 40 de locuri 

Deasemenea, vor face tot posibilul să asigure, cu voluntarii șoferi de suflet, și transportul de la graniță, la locurile de cazare (ale noastre sau către alte destinații din România, unde refugiații au nevoie să ajungă). 50 de șoferi de suflet s-au oferit deja să preia familii de la graniță. 

0724.003.696 este numărul de telefon la care puteți apela, dacă știți de familii de refugiați ucrainieni care au nevoie de cazare.

Vă rugăm să distribuiți, să dați de veste peste tot, pentru ca mâinile astea de ajutor să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie disperată nevoie de ele.  

Fiecare dintre poate ajuta, cu oricât de puțin. 
Nimic nu e ”prea puțin”, dacă suntem mulți și împreună. Tocmai pentru că traversăm vremuri cumplite, e nevoie să fim cât mai mulți și cât mai împreună.
De vreo doi ani încoace, tot spunem că felul în care oamenii se solidarizează în vremuri grele este cea mai emoționantă și mai puternică expresie a umanității. 
De ieri, este chiar vital pentru umanitate“ - este mesajul transmis de cei de la Librăria Cărturești .

 
 
 
Ulterior, librăria Cărturești a  anunțat că au fost atât de multe colete încât nu mai au unde să le depoziteze și caută un posesor de dubă pentru a le trasporta la Isaccea.

 

Nu ne-am așteptat la o asemenea mobilizare din partea Constanței! Mulțumim din inimă!
Singura problemă este că intenționăm să trimitem luni, via curier, coletele, dar în clipa de față nu mai avem unde să le depozităm.
Găsim un suflet mare, posesor de dubă, care să le transporte la Isaccea?
Mulțumim anticipat!

Foto ZIUA de Constanța /Cărturești
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii