Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta şi Dumnezeu (VIDEO)

ro

26 Nov, 2021 10:28 2011 Marime text
Părintele Arsenie Boca va fi canonizat când vrea acesta şi Dumnezeu, a declarat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, preşedintele Comisiei sinodale de canonizarea a sfinţilor români. 

Întrebat de tineri în timpul unei conferinţe online când va fi canonizat părintele Arsenie Boca, mitropolitul Ardealului a răspuns: "Ştie Dumnezeu. Noi când facem previziuni din acestea, nu am darul premoniţiei, nu ştiu. Va vrea Dumnezeu! Când vrea Dumnezeu şi când vrea şi părintele (Arsenie Boca n.r.) şi va fi. Noi nădăjduim.", conform Agerpres.ro

 ÎPS Laurenţiu Streza a explicat că se adună în continuare dovezi ale minunilor înfăptuite de părintele Arsenie Boca, însă a atras atenţia că nu este cazul să se exagereze unele vorbe ale sale.

Mitropolitul Ardealului spune că părintele Arsenie Boca nu a pomenit numele lui Ceauşescu, însă a afirmat că "nu mai rabdă Dumnezeu mult" referindu-se la perioada de dinainte de Revoluţia din 1989.

"Este adevărat că părintele a spus că nu mai merge mult, nu mai rabdă Dumnezeu mult, dar nu i-a pomenit niciodată numele lui Ceauşescu, pentru că era foarte atent cu reacţia oamenilor, cu senzaţionalul. (...) În momentul de faţă nu are nevoie de mistificările unora. Unele sunt chiar aşa mistificări, că l-a văzut unul aici şi l-a văzut şi dincolo. (...) unele sunt caraghioase, pur şi simplu caraghioase şi pe noi nu ne-au amuzat, ci ne-au întristat, deci comisia de cercetare, de canonizare a fost pur şi simplu uimită de unele afirmaţii, dar aşa sunt oamenii. Dar cele bune întotdeauna au trecut peste celelalte, au răzbătut. Aşa se cerne şi rămân numai lucrurile adevărate şi folositoare", a explicat ÎPS Laurenţiu Streza.


Mitropolitul Ardealului spune că l-a cunoscut personal pe părintele Arsenie Boca, a primit sfaturi de la el şi este convins că acesta era "un om al lui Dumnezeu", "o mare personalitate, acest părinte duhovnicesc care a lăsat urme adânci în viaţa spirituală a credincioşilor din întreaga ţară, nu numai din Ardeal, dar mai ales din Ardeal".

Mitropolitul Ardealului a vorbit despre personalitatea şi credinţa părintelui Arsenie Boca în cadrul unei conferinţe online iniţiate de Organizaţia Tinerilor din Sibiu.

 Agerpres.ro
Sursa foto si video: Facebook/Organizația Tinerilor din Sibiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii