Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile pompierilor Ieri, salvatorii au intervenit la 110 incendii la nivel național

ro

26 Sep, 2023 11:44 670 Marime text


 
  • Echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 110 incendii înregistrate la nivel național, peste 60% dintre acestea fiind la arderi necontrolate, precum miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier
  • Echipajele SMURD au acționat la 1.355 de misiuni pentru acordarea măsurilor specifice de prim ajutor, în urma cărora 1.035 de persoane au fost asistate medical 
 
Potrivit IGSU, în cursul zilei de ieri, 25 septembrie a.c , în urma celor 1.732 de situații de urgență înregistrate la nivel național, pompierii militari au salvat peste 40 de persoane aflate în dificultate.

„În acest interval de timp, echipajele SMURD au acționat la 1.355 de misiuni pentru acordarea măsurilor specifice de prim ajutor, în urma cărora 1.035 de persoane au fost asistate medical”, transmite sursa citată, într-un comunicat.


Totodată, în decursul zilei de ieri, salvatorii au gestionat 267 cazuri care au constat în căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și a animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, fenomene hidro-meteorologice periculoase, precum și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile comunităților.
De asemenea, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 110 incendii înregistrate la nivel național, peste 60% dintre acestea fiind la arderi necontrolate, precum miriști, vegetație uscată, deșeuri și fond forestier. Suprafața de teren afectată a fost de aproximativ 250 ha, mai adaugă sursa.

 În ceea ce privește avertizarea populației, în perioada de referință, au fost transmise nouă mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru informarea cetățenilor cu privire la producerea unor posibile situații de urgență și prevenirea acestora.

„Astfel, în acest interval de timp, au fost transmise opt mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în proximitatea comunităților din județele Argeș, Buzău, Covasna, Harghita și Mureș, precum și un mesaj în județul Cluj privind posibilitatea producerii unor fenomene hidro-meteorologice periculoase”, subliniază IGSU.


Pe lângă aceste situații,pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 114 pompieri militari și 57 de mijloace tehnice s-au aflat la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României, încheie sursa citată
 
 Citește și

Incendiu violent în județul Prahova! O persoană a fost rănită

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii