Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în ultimele 24 de ore. Iată cu ce s-au confruntat salvatorii

ro

22 Dec, 2023 14:43 599 Marime text
  • În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și supravegherea și controlul frontierei de stat.
     
În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență, menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră și supravegherea și controlul frontierei de stat, transmite un comunicat din partea MAI.

Astfel, structurile MAI au intervenit în cazul a 4.541 de evenimente, 2.919 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.622 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 180 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale, și au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 946 de posibile infracțiuni, peste 19% dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost reținute 775 de permise de conducere (dintre care 49 pentru consum de alcool și 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au fost retrase 193 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.726 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 175 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 501 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 953.400 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.359) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 67 pentru stingerea de incendii și 13 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 8 persoane aflate în situații de urgență.

La rândul lor, și polițiștii au acționat pentru salvarea unei persoane dispărute.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.455 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost emise 150.197 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 82 de permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,5%.

„În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 43.021 de mijloace de transport și 151.794 de persoane, dintre care 9.218 cetățeni ucraineni”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Detalii din contract: Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța cumpără echipamente de specialitate de la AS Computer Craiova SRL! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii