Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

21 Feb, 2024 12:50 1016 Marime text






Astăzi, 21 februarie a.c., Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții organizațiilor de management al destinației constituite la nivelul județului Constanța, având ca temă exploatarea turistică a plajelor.

Întâlnirea a avut loc la sediul Instituției Prefectului, urmând ca la 12:30, în holul instituției, să aibă loc declarațiile de presă.

Silviu Cosa - „O delegație a ministrului a fost prezentă la Constanța. A avut loc o întâlnire cu reprezentanții OMD-urilor din județul Constanța”

Ministrul Mediului a luat cuvântul:

„Ori de câte ori avem ocazia și este nevoie să clarific chestiuni o fac cu deosebită plăcere. Doar ce am terminat întâlnirea cu OMD-urile și am desprins câteva concluzii. Este adevărat ca am constat ca împreună cu dânșii ca este nevoie să schimbăm puțin optica și strategia pe care le-am avut în vedere în anii trecuți. În trecut atât ministerul mediului și ABADL era mai curând interesat cum să obțină mai mulți bani din plajă. Această soluție nu e întotdeauna cea mai fericită. Putem să intervenim în anumite situații. Este legat de durata de închiriere a bucăților de plajă. pe o perioadă de doi ani, cat au acum, nici nu apuca bine să instaleze pe plajă ca trebuie să le demoleze. Să le construiești costă foarte mulți bani, să le demolezi costă la fel. O perioadă minimă ar trebui să fie legat de amortizarea investiției. Am decis ca vom demara soluțiile legale ca vom mari această perioadă la minim 10 ani
Am discutat și cu ministrul economiei și vom institui un grup de lucru de mâine din care să facă parte și reprezentați ai omdurilor pentru ca va trebui să ajungem la un numitor comun”.

„Îmi doresc ca la începutul sezonului să nu spunem doar că am închiriat acele perimetre, ci ca am făcut-o pentru operatori care doresc să investească”, a mai spus ministrul.

70 contracte au expirat deja și alte 129 de contracte expiră anul acesta.





Citește și
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii