Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în vizită de lucru la Brăila

ro

26 Aug, 2021 15:57 1628 Marime text
  • Vizită de lucru la Podul de la Brăila.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a fost într-o vizită de lucru la Podul de la Brăila. El a fost însoțit de vicepremierul Dan Barna.

„Alături de vicepremierul Dan Barna, am fost azi într-o vizită de lucru pe șantierul unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România: Podul de la Brăila. 

Împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, țară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relații diplomatice, am luat pulsul „la cald” al șantierului. 

Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, spune Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, pe pagina de Facebook.


În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă:
  • la blocurile de ancoraj,
  • se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald.
  • la drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe.

„Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, mai precizează acesta.


Sursă foto: Facebook.com / Cătălin Drulă 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii