Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, Rafila Sunt spitale cu circuite care nu mai răspund realităţii; vor fi înlocuite, în timp, cu unele noi

ro

03 Jan, 2024 14:38 718 Marime text
foto: Facebook.com
  • Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că până se vor construi spitale noi activitatea medicală va funcţiona în cele vechi, deşi arhitectura acestora nu mai permite circuite care să corespundă cerinţelor actuale.
     
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că până se vor construi spitale noi activitatea medicală va funcţiona în cele vechi, deşi arhitectura acestora nu mai permite circuite care să corespundă cerinţelor actuale, conform Agerpres.

„Construim spitale noi care să răspundă necesităţilor impuse de ISU. Sunt multe instituţii publice în această situaţie. Nu cred că cineva poate să decidă să închidă un spital. (...) Am făcut o inventariere a situaţiei instalaţiilor electrice şi a situaţiei instalaţiilor de gaze medicale. Avem proiecte privind schimbarea lor, unele au fost finalizate, Problema legată de clădiri cu o anumită arhitectonică, cu circuite care nu mai răspund realităţii, se rezolvă în timp pe măsură ce facem spitale noi care le vor înlocui pe cele vechi. Dar lucrul acesta nu poate fi făcut peste noapte şi trebuie făcut în aşa fel încât să putem asigura, în continuare, asistenţa medicală cetăţenilor. Va exista o persoană publică, nu vreau să o nominalizez acum, care ne sugera să închidem vreo 300 de spitale din România. Eu nu cred că cineva poate lua o astfel de decizie”, a spus, miercuri, Rafila, la Digi 24.




Citește și:
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Aproximativ 4.000 de medici au terminat rezidenţiatul; să găsim o soluţie pentru deblocarea posturilor din Sănătate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii