Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, anunț despre examenul de rezidenţiat. Când va avea loc

ro

07 Nov, 2019 10:38 1965 Marime text

Ministrul Sănătăţii a anunțat, joi, că examenul de rezidenţiat va avea loc pe 8 decembrie.

Acesta a mai adaugat că examenul este extrem de important pentru a-i ţine pe doctori în ţară, iar regulile nu vor mai fi schimbate, scrie Antena 3.

Decizia vine după aproape doua luni de incertitudini. Din cauza absenței unui ministru al Educației, documentele nu au putut fi semnate, iar examenul nu a putut fi programat.

Costache promite că niciun absolvent care va reuși la examen nu va rămâne fără post.

”Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga țară care se pregătesc de an de zile pentru acest examen. Este un examen dificil, un examen de cotitură în viața oricărui tânăr absolvent de medicină, așa că susținem desfășurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie”, a spus ministrul.

„Nu vrem să schimbăm regulile în timpul jocului și acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Domnul prim-ministru ca și echipa noastră au promis că niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60% și să reușească la examenul de rezidențiat nu va rămâne pe dinafară se vor găsi soluții pentru toți acești tineri. România e țară în care resursa umană este deficitară avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit țara în ultimii 10 ani. Ar fi aberant să nu integrăm acești tineri care au muncit timp de șase ani și au reușit la un examen de licență. Ei sunt importanți pentru țara noastră și sistemul medical”, a mai spus Costache.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii