Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Luminița Odobescu „România susține adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei”

ro

18 Feb, 2024 21:53 986 Marime text
foto: Facebook.com
 
  • România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, aplicat de către Uniunea Europeană, a declarat, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.
     
România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, aplicat de către Uniunea Europeană, a declarat, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, potrivit Agerpres.

Şefa diplomaţiei române a participat, până duminică, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, context în care a fost anunţată de moartea disidentului rus Aleksei Navalnîi.

Ea va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe, unde acest subiect va fi abordat.

„Lucrăm la un mesaj comun ca urmare a morţii disidentului rus”, a afirmat Odobescu.

Aceasta a spus că, la Munchen, „ştirea a produs emoţie şi a fost o reconfirmare a ceea ce se ştia: ceea ce poate să facă Rusia, Putin, nu numai în Ucraina, ci din păcate şi în Rusia”.

„Au fost transmise condoleanţe familiei, soţia (Iulia Navalnaia - n.r.) a fost prezentă aici, a transmis un mesaj simplu şi emoţionant şi cred că este foarte important să arătăm nu numai solidaritate, dar şi să continuăm măsurile de sancţionare a Rusiei. În acest sens, se lucrează la un nou pachet de sancţiuni şi România susţine adoptarea unui nou pachet de sancţiuni”, a menţionat Odobescu.

Ministrul român a subliniat că, în acest moment, discuţiile pe această temă se concentrează pe consolidarea regimului de sancţiuni. „Să vedem cum putem să ne asigurăm că ele nu sunt eludate, că nu sunt evitate de către anumite state”, a completat Odobescu.


Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit vineri în închisoarea din regiunea arctică, unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ministrul de Externe, Luminița Odobescu: „România a ajutat și va continua să ajute civilii din Gaza” 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii