Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu „România a ajutat și va continua să ajute civilii din Gaza”

ro

18 Feb, 2024 20:51 1015 Marime text
Foto: facebook
 
  • România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.
     
România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, potrivit Agerpres.

Ea va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe, la Bruxelles, pe agenda reuniunii regăsindu-se şi situaţia din Orientul Mijlociu.

„Situaţia umanitară din Gaza este una dramatică. Este foarte important să ne coordonăm eforturile, să ajutăm în continuare civilii din Gaza, populaţia afectată - acolo vorbim inclusiv de femei şi copii - cu medicamente, cu ajutor umanitar şi este foarte important ca aceste eforturi coordonate ale Uniunii Europene, ale Statelor Unite ale Americii, ale Marii Britanii şi ale tuturor partenerilor noştri din regiune să ducă la identificarea unei soluţii care să pregătească terenul pentru a aplica soluţia celor două state. Din păcate, mai este mult de lucru şi situaţia umanitară este una într-adevăr dramatică. România a ajutat şi va continua să ajute civilii din Gaza, dar, în egală măsură, nu trebuie să-i uităm pe ostatici, iar poziţia României este foarte clară: este nevoie de continuarea eforturilor pentru a găsi o soluţie care să ducă la eliberarea cât mai rapid posibil a tuturor ostaticilor”, a spus Odobescu.


Şefa diplomaţiei române a subliniat importanţa ajungerii la „o poziţie comună în plan european, o poziţie care trebuie să fie coordonată cu Statele Unite, cu partenerii din regiune”.

„Situaţia este una dificilă, atât în ceea ce priveşte componenta umanitară, cât şi în ceea ce priveşte situaţia ostaticilor. Toate aceste aspecte trebuie să fie abordate şi discutate în mod concret, cu soluţii de o manieră coordonată. Nu trebuie să uităm riscul de escaladare, care este prezent în regiune”, a completat aceasta.




Citește și:
Întrevederea ministrului afacerilor externe, Luminița Odobescu, cu omologul său din Republica Slovacă, Juraj Blanár
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii