Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu Este corect ca litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat să se soluţioneze în ţară

ro

10 Jan, 2024 20:48 737 Marime text
foto: Facebook.com Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a transmis, miercuri, este firesc şi corect ca litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat din România să se soluţioneze în ţară.

Iată postarea de pe pagina de socializare a ministrului:

Sunt ministra justiției. Când observ lucruri nepotrivite sau care merită atenția guvernului, semnalez acest lucru în ședințele de Guvern.

Am făcut acest lucru în legătură cu contractele de mandat ale administratorilor întreprinderilor publice, care au clauze pentru soluționarea litigiilor la tribunale arbitrale din străinătate (adică la Viena, Paris, Londra etc.).

De ce? Pentru că aceste clauze costă mult statul român. Pentru soluționarea acestor litigii în străinătate sunt necesare taxe arbitrale, onorarii arbitri, avocați, costuri de deplasare, cazare, traduceri documente.

Este firesc și corect ca litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat din România să se soluționeze în țară. Am încredere în justiția din România, indiferent că e vorba de instanțe judecătorești sau de arbitraj instituționalizat.

Trebuie să încurajăm încrederea în propria justiție, în instanțele naționale române, acesta este interesul statului român, deci al meu ca ministra a justiției.

Este un obiectiv care ține inclusiv de poziția noastră în raport cu alte țări și ca parte a economiei globale.

Vorbim degeaba de interesul economic național dacă întâlnim situații de acest fel. Mesajul transmis nu este cel sănătos!- se arată în conținutul postării. 


Citește și:

Arestări și percheziții în Maramureș. Tineri implicați în infracțiuni grave
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii