Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestări și percheziții în Maramureș. Tineri implicați în infracțiuni grave

ro

10 Jan, 2024 18:52 709 Marime text
foto cu rol ilustrativ La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de viol, complicitate la viol, lipsire de liberate în mod ilegal, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din cercetări a reieșit că, în luna iulie 2022, bănuiții, prin inducere în eroare, ar fi determinat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 14 ani, să urce în autoturismul în care se aflau, iar, pe traseu, unul dintre bănuiții majori ar fi întreținut cu aceasta, prin violență, un raport sexual.  Ulterior, celălalt bănuit major ar fi determinat persoana vătămată, prin amenințare, să consume substanțe cu efect psihoactiv, informează IPJ Bistrița Năsăud. 

Cercetările efectuate au mai relevat că, în timpul deplasării cu autoturismul, aceeași persoană cercetată ar fi consumat și oferit spre consum, substanțe psihoactive, celorlalte două.

În același context, în urma depistării în trafic și fiind testat cu aparatul din dotare, referitor la conducătorul autoturismului, un bărbat, de 27 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, a mai punctat sursa citată. 

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate bancnote și plicuri tip zip-lock ce conțineau urme de substanță susceptibile a produce efecte psihoactive.

Cele trei persoane vizate au fost conduse la audieri, iar, la data de 9 ianuarie a.c., procurorul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a doi dintre tineri, de 21 și 27 de ani și plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, față de tânărul de 18 ani. 

În cursul acestei zile, față de persoanele reținute, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Lăpuș, Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus și Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.


Citește și:

Percheziții la Constanța! Date oficiale de la Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii