Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul german de Externe „Pe Dunăre şi prin portul Constanţa pot trece două milioane de tone de cereale ucrainene“ (VIDEO)

ro

15 Jul, 2022 18:28 1147 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: MAE Ministrul afacerilor externeBogdan Aurescu a găzduit și co-prezidat vineri, 15 iulie 2022, la București, alături de ministrul afacerilor externe al Germaniei  , Annalena Baerbock, și de ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale din Franța , Chrysoula Zacharopoulou, cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova. Republica Moldova a fost reprezentată la acest eveniment de o importantă delegație ministerială, condusă de Marcel #Spatari, ministrul muncii și protecției sociale al Republicii Moldova.


De asemenea, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o intervenție online în deschiderea Conferinței.

Eveniment de follow-up la reuniunea desfășurată la Berlin, la 5 aprilie, și co-prezidată în aceeași formulă tripartită, Conferința de la București a confirmat consolidarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova drept instrument cu caracter permanent, cu relevanță solidă atât sub aspect politic, cât și pe dimensiunea de dezvoltare, menit să mențină Republica Moldova în atenția prioritară a donatorilor, precum și să mobilizeze sprijin pentru eforturile autorităților de la Chișinău pe calea reformelor necesare integrării europene.

Annalena Baerbock a evidenţiat că "fiecare tonă de cereale din Ucraina contează".
 

"Pe Dunăre, prin portul Constanţa pot trece anul acesta două milioane de tone de grâu din Ucraina. Nu este cantitatea totală, însă este o parte importantă, pentru că fiecare tonă contează. Două milioane de tone de cereale ar putea fi bune pentru o ţară ca Pakistanul şi pot hrăni 16 milioane de oameni. Fiecare efort contează şi merită", a completat aceasta. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii