Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Firea, de Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii "Un copil bătut e un copil care va avea de suferit toată viaţa"

ro

04 Jun, 2022 20:04 1017 Marime text
Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii, foto: Facebook/ Gabriela Firea „Am copii și nu pot să-mi imaginez cum un părinte și-ar putea lovi copilul vreodată”, spune Gabriela Firea, ministrul Familiei, de Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii, marcată azi, 04 iunie. 

Ministrul a precizat că  anul trecut au fost semnalate aproape 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, din care peste 14.000 s-au petrecut în familie. 




Mesajul transmis de Gabriela Firea cu această ocazie 

În fiecare an, pe 4 iunie, marcăm Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii.

Nu e, în mod evident, un motiv de sărbătoare, ci un moment de reflecție pentru noi toți. Pentru că statisticile de la noi ne dau fiori! În tot anul trecut au fost semnalate aproape 16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. Iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii. Nu putem închide ochii la suferințele copiilor din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului de orice fel - fizic, mental sau emoțional.

 Am copii și nu pot să-mi imaginez cum un părinte și-ar putea lovi copilul vreodată. Dar, din păcate, trebuie să acceptăm că asta este în continuare o realitate tristă în multe case, în anumite medii, iar datoria noastră, a autorităților, este să ne folosim întreaga pricepere pentru a găsi soluții ca astfel de situații să fie excepțiile.

Condamn cu toată puterea orice formă de violență la adresa oricărui copil, indiferent de situație. Nu există nicio justificare și nicio scuză pentru niciun fel de agresiune, în oricare dintre formele ei, la adresa niciunui copil.

Consider o reușită a Ministerului Familiei și a Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție semnarea contractului pentru Sistemul Informatic Național - SINA, o aplicație de-o importanță uriașă, care, între altele, ne va permite să identificăm și să monitorizăm toate acele comunități și familii vulnerabile, unde potențialul de violență asupra copiilor este ridicat și să intervenim la timp.

Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viața. Palma de azi o va simți la fel și peste ani! Pentru că trauma din anii în care a înțeles că nu găsește niciun sprijin în cei în care își pusese toate speranțele se va regăsi în nesiguranțe sale ca adult. Să ne gândim la asta nu doar azi, ci în fiecare zi!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii