Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei „Vrem o soluţie pe un termen mai lung”. Reglementările, conforme Directivei europene

ro

21 Feb, 2022 11:57 1209 Marime text


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță luni, 21 februarie că măsurile din domeniul energiei discutate de Guvernul României sunt „pe termen lung” și sunt conforme Directivei europene adoptate la finalul anului 2021. 

„Lucrăm pe mai multe scenarii, dar nu vrem să fie o situaţie să rezolvăm o problemă de două-trei-cinci luni. Vrem o soluţie pe un termen mai lung şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere - Ministerul Energiei şi ANRE-ul şi Finanţele, vizavi de impozitări şi Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim şi la investiţiile care vor fi", a afirmat el.

Potrivit ministrului, „reglementarea o face autoritatea de reglementare de energie, nu o face Ministerul Energiei şi există mai multe scenarii, evident că sunt mai multe scenarii de lucru".

El a afirmat că măsurile care vor fi adoptate vor acoperi o perioadă mai mare, iar reglementarea în domeniul energiei „este exact cum este Directiva europeană pe care am transpus-o în decembrie", scrie AGERPRES.

Virgil Popescu a adăugat că peste 80% din populaţie a beneficiat de diminuarea facturilor la energie pe noiembrie şi decembrie, din datele pe care le deține. 

foto: Facebook/ Virgil Popescu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii