Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:45 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Energiei „Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh“

ro

18 Oct, 2021 21:34 776 Marime text
  • Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut.
  • Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a precizat, printr-o postare pe Facebook că maxim 71 de bani pe Kw vor plăti consumatorii casnici, exact cât plăteau anul trecut. 

„Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile. Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.” - se arată în mesajul transmis pe Facebook de Virgil Popescu, ministrul Energiei

Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii