Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Ligia Deca Peste 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi (VIDEO)

ro

08 Sep, 2023 15:15 870 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
  • Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că un număr de 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi, conform Agerpres.
 
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că un număr de 25.000 de elevi sunt înscrişi la şcoli în care se învaţă în trei schimburi, conform Agerpres.
 

„Datele, pe ultima estimare - un pic peste 25.000 de elevi, în unităţi care învaţă în trei schimburi. În unele cazuri, din păcate, unitatea este singura unitate de învăţământ din unitatea administrativ-teritorială. Acolo este nevoie de investiţii în infrastructură şcolară. Noi chiar recent am încheiat un apel pentru construire de şcoli verzi, şcoli sustenabile, pe PNRR şi îndemn autorităţile publice locale să aplice pentru aceste fonduri disponibile, mai ales că ele vin din sursă europeană, în ideea de a reuşi să răspundem nevoii demografice de a avea noi unităţi de învăţământ”, a spus Deca, astăzi, 8 septembrie 2023, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

 
Ea a admis că, potrivit legii, este interzisă organizarea cursurilor în trei schimburi, dar a menţionat că această prevedere ar urma să intre în vigoare abia începând cu anul şcolar 2025-2026.
 
Deca a subliniat că ministerul a făcut „toate eforturile” şi a cerut inspectoratelor şi autorităţilor locale să încerce să identifice soluţii, astfel încât procesul de educaţie să nu se desfăşoare în trei schimburi. În ce priveşte instituţiile de învăţământ din Capitală aflate într-o astfel de situaţie, au fost identificate soluţii care ar urma să fie utilizate fie de la începutul anului şcolar, fie după câteva luni. Deca a explicat că în aceste şcoli urmează să fie finalizate lucrări.
 

„Pentru unităţile de învăţământ care se află în trei schimburi vom face toate eforturile pentru ca, la momentul în care prevederea legală cu interzicerea învăţământului în trei schimburi intră în vigoare, să nu mai avem nicio astfel de şcoală. Am început mai devreme, am făcut întâlniri repetate cu inspectorii pentru a identifica aceste şcoli şi a încerca să găsim formule alternative. Fac apel pe această cale către toate primăriile, care împreună cu inspectoratele trebuie să găsească o soluţie în aceste cazuri, să facem împreună eforturi să nu mai avem astfel de situaţii, pentru că afectează calitatea actului educaţional un proces în trei schimburi”, a afirmat ministrul.

 
Prefectura Capitalei a anunțat vineri, că la 11 unități de învăţământ de stat din Bucureşti (din totalul de 427), elevii vor merge la cursuri în trei schimburi (total sau parţial), din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unităţi de învăţământ sunt relocate, orele de curs desfăşurându-se în cadrul altor unităţi.




Citește și:
Modificări importante în cadrul Programului național „Școala altfel”. Proiectul, pus în consultare publică (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii