Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul dezvoltării a semnat noi contracte, cu finanțare din PNRR, pentru consolidare seismică și eficientizare energetică. Printre localitățile vizate, Constanța și Tulcea (DOCUMENTE)

ro

28 Feb, 2023 14:11 1121 Marime text
foto: Ministerul Dezvoltării
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 80 de noi contracte de finanțare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 56 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 530.357.400,24 de lei.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 58 de contracte, în valoare de 490.936.450,66 de lei, pe care autoritățile locale din 35 de localități le-au depus pentru consolidarea seismică și creșterea eficienței energetice a unor clădiri rezidențiale multifamiliale și a unor instituții publice.

Prin Fondul Local, au fost semnate 22 de contracte, în valoare totală de 39.420.949,58 de lei, depuse de 21 de autorități administrativ-teritoriale, pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei la clădirile publice (instituții de învățământ, unități medicale și culturale, sedii administrative).

Până în prezent, prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării, au fost semnate 6.497 de contracte de finanțare.

În ceea ce privește Lista contractelor de finanțare semnate pentru C5 – Valul Renovării pe lista figurează și Constanța cu proiectele: Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu”, Constanța, Creșterea eficienței energetice a imobilului liceul teoretic „George Călinescu”, Creșterea eficienței energetice a imobilului școala gimnazială nr. 22 „I.C. Brătianu,  Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala gimnazială nr. 36 „comandor Dimitrie Stiubei”,  Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala gimnazială Nr. 6.

Pe lista se află și localitatea Isaccea din județul Tulcea cu proiectul Creșterea eficienței energetice a blocului 20, str. Theodor Neculuță nr.5, orașul Isaccea, județul Tulcea. 

 
Lista contractelor de finanțare semnate pentru C5 – Valul Renovării și Lista contractelor de finanțare semnate pentru C10 – Fondul Local ​le puteți regăsi în secțiunea Documente a materialului 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii