Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Externe german despre sancțiunile împotriva Rusiei „Sancţiunile economice ar trebui să aibă un impact economic, dar ele nu au“

ro

24 Aug, 2023 12:55 963 Marime text
Annalena Baerbock, foto: Facebook/ Annalena Baerbock
  • La acea vreme, numeroşi şefi de stat şi de guvern ai aliaţilor europeni fuseseră deja acolo în vizită de solidaritate, precum şi liderul opoziţiei din Germania Friedrich Merz. Cancelarul Olaf Scholz s-a dus în vizită abia la mai mult de o lună mai târziu.

Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi-a exprimat dezamăgirea faţă de efectul sancţiunilor împotriva Rusia legate de invazia Ucrainei de către Moscova, informează Agerpres.

„De fapt, sancţiunile economice ar trebui să aibă un impact economic. Dar ele nu au. Pentru că logica democraţiilor nu funcţionează în autocraţii“, a declarat politiciana Verzilor într-un interviu cu jurnalistul Stephan Lamby pentru o carte recent publicată.


„Am văzut că acest război nu poate fi încheiat cu decizii raţionale, măsuri raţionale care se iau între guvernele civilizate", a declarat Baerbock într-un interviu pentru Lamby în iulie.

În ciuda faptului că aliaţii occidentali au impus măsuri economice punitive masive împotriva Rusiei după atacul asupra Ucrainei, economia rusă creşte. În acelaşi timp, economia germană a alunecat în recesiune la începutul anului, notează Agerpres.

Cu toate acestea, economiştii occidentali subliniază că Rusia îşi datorează creşterea în principal din economia de război şi mărirea masivă a producţiei de arme şi muniţie. Aceasta nu este o creştere durabilă.

În interviu, Baerbock critică de asemenea reticenţa iniţială a guvernului german de a se duce la Kiev. Ea a fost primul membru al guvernului care a călătorit în zona de război la 10 mai 2022 - la două luni şi jumătate după invazia rusă.

La acea vreme, numeroşi şefi de stat şi de guvern ai aliaţilor europeni fuseseră deja acolo în vizită de solidaritate, precum şi liderul opoziţiei din Germania Friedrich Merz. Cancelarul Olaf Scholz s-a dus în vizită abia la mai mult de o lună mai târziu.

Citește și:

Avionul lui Prigojin, prăbușit în apropiere de Moscova. Lista cu pasagerii de la bord, publicată de Rosaviația
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii