Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii, Raluca Turcan - „Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania“

ro

02 Dec, 2023 15:14 877 Marime text
Sursa foto: Faceboo/Raluca TurcanMinistrul Culturii, Raluca Turcan anunță investiții străine considerabile în producția de film în România și că marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania

„Fondată în 1922, Motion Pictures Association (MPA) reuneşte cele mai mari studiouri de film: Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, și Warner Bros. Entertainment Inc. M-am întâlnit la Washington cu domnul Charles H. Rivkin, Președinte și CEO al acestei importante asociații, pentru a-l asigura de angajamentul meu și al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producția de opere audiovizuale în Romania. Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din țara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean. Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film și Investiții Culturale, va deconta primele plăți, pentru proiecte care așteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligațiile. La începutul anului următor, vom continua soluționarea și decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piața europeană a locațiilor de filmare“ - se arată în mesajul Ralucăi Turcan de pe pagin asa de Facebook. 

Citește și: 

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, efectuează o vizită la RomaParticipă la inaugurarea expoziţiei "Dacia, ultima frontieră a romanităţii"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii