Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii dorește vouchere culturale pentru evenimentele care în prezent sunt cu acces gratuit

ro

26 Jun, 2022 15:56 959 Marime text
Lucian Romașcanu Foto Facebook/ Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, doreşte ca primăriile să poată oferi cetăţenilor, la începutul fiecărui an, vouchere culturale cu care să meargă la evenimentele care în prezent sunt cu acces gratuit şi tot administraţiile publice locale să preia instituţiile naţionale de spectacole, cum sunt teatrele, în aşa fel încât ministerul să se ocupe doar de finanţarea proiectelor culturale.

Ministrul Culturii a făcut referire duminică, într-o conferinţă de presă, la manifestările de genul „zilele comunei", „zilele oraşului" şi a spus că „acolo oamenii vin la ceva ce ei percep a fi gratuit şi nu e gratuit, e pe banii lor".
 

„Şi ar trebui să facem acea lege a voucherelor culturale astfel încât primăria să dea, la începutul anului, fiecărui contribuabil un carnet cu vouchere încât, când mă duc la un spectacol în Piaţa Mare a oraşului (Sibiu - n.r.) să dau o bucăţică din voucherul acela, să înţeleg că plătesc ceva.

Pentru că tindem să asociem arta cu gratuitatea şi dacă e ceva pe bani, nu ne ducem. (...) E bine să lăsăm arta în orice formă a ei către public, pentru că fără public nu există", a afirmat ministrul.


sursa - Agerpres

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii