Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:02 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

ro

22 Oct, 2020 20:12 902 Marime text
  • Reuniunea va continua și vineri, 23 octombrie, tot în format video-conferință.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat, astăzi, la lucrările Consiliului Nord-Atlantic, desfășurate în prima zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, organizată în sistem video-conferință.

După cum se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale, oficialii aliaţi au evaluat stadiul implementării politicilor, măsurilor şi proiectelor de consolidare şi adaptare a posturii aliate de descurajare și apărare, precum și progresele înregistrate pe palierul de asigurare a partajării echitabile a responsabilităților în cadru aliat, efort esențial din perspectiva resurselor şi capabilităților necesare pentru postura colectivă şi desfășurarea în parametrii optimi a misiunilor și operațiilor NATO.

Evaluarea anuală a rezilienței la nivel aliat va urmări stadiul implementării măsurilor şi obiectivelor fundamentale, din perspectiva impactului pandemiei de COVID-19 și a gamei extinse de provocări emergente.

În contextul discuţiilor, ministrul Ciucă a evidenţiat importanţa aplicării conceptelor şi măsurilor adoptate pentru asigurarea adaptării eficiente şi permanente la provocările de securitate actuale şi viitoare. Astfel, a fost evidenţiată necesitatea asigurării unui răspuns aliat coerent pe coordonatele de securitate din regiunea Mării Negre, într-o formulă efectivă omnidirecţională, se menționează în comunicat.


Reuniunea va continua și vineri, 23 octombrie, tot în format video-conferință.

Ti-a placut articolul?

Comentarii