Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România”

ro

10 Nov, 2022 08:33 1254 Marime text
Ministerul Apărării Naționale
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat miercuri, 9 noiembrie, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România” de la Muzeul Național de Istorie a României din București.

Expoziția prezintă istoria de peste 160 de ani a relațiilor diplomatice, militare și sanitare dintre România și Franța prin intermediul unor piese aflate în patrimoniul național și al Muzeului Național de Istorie a României.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada Franței și Institutul Francez din România, este organizat cu ocazia celebrării semnării Armistițiului de la Compiègne, în 11 noiembrie 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial pe Frontul de Vest și pentru a marca Ziua Veteranilor, celebrată, de asemenea, pe 11 noiembrie., transmit reprezentanții MApN. 

În cadrul vernisajului, ministrul Tîlvăr a afirmat: „Franța, stat membru al UE și al  NATO, rămâne pentru România și români un actor european și euroatlantic esențial, o mare putere ce contribuie la stabilitatea și predictibilitatea scenei internaționale și, desigur, un sprijin pe care contăm în permanență, la fel ca și înaintașii noștri de acum mai bine de un secol. La rândul nostru, asigurăm poporul francez că ne vom oferi sprijinul de câte ori vom avea ocazia”.

„Clădite pe o istorie comună, pe afinități culturale și lingvistice, pe sprijinul oferit în momentele de răscruce din istoria noastră, relațiile româno-franceze au fost și vor fi un element esențial în proiectarea destinului european al României”, a mai menționat în alocuțiunea sa ministrul apărării naționale.


La evenimentul desfășurat în prezența Ambasadorului Republicii Franceze, Laurence Auer, au mai participat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai conducerii Muzeului Național de Istorie a României și ai instituțiilor partenere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii