Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, despre navele rusești ce alimentează nave din Portul Constanța. „Nu este un subiect pe care să îl cunosc eu în acest moment“

ro

31 May, 2022 13:01 1287 Marime text
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: ZIUA de ConstanțaMinistrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu a fost întrebat, la Constanţa, despre faptul că trei din cele patru vapoare care alimentează cu combustibil navele din Portul Constanţa sunt deţinute de companii ruseşti. 

“Nu este un subiect pe care să îl cunosc eu în acest moment, nu mă ocup de Ministerul Transporturilor. Sper că se iau măsurile, conform deciziilor europene, legate de modul în care ne raportăm la investiţiile ruseşti în toată Europa. Cred că sunt proceduri prin care se elimină dependenţa asta şi a facilita să spunem capitalului rusesc să producă bani în Europa. Acest lucru se întâmplă, conform unor proceduri. România respectă în totalitate aceste proceduri şi probabil că este numai o problemă de timp, dacă mai există asta. Aţi văzut ca şi dependenţa de gaz şi de petrol nu poate fi din primul moment eliminată,este un program stabilit de Uniunea Europeană şi noi respectăm foarte bine pentru că la noi există foarte puţine investiţii ruseşti care să zicem să fie puse sub embargo”, a precizat Vasile Dîncu. 


Ministrul a participat în Portul Constanța la evenimentul organizat cu ocazia desemnării navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii