Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Adrian-Ioan Veștea “Personalul de specialitate în sănătate este o nevoie constantă“

ro

11 Jan, 2024 12:59 753 Marime text
Foto: facebook/Ministerul DezvoltăriiGuvernul României, a aprobat, astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un memorandum privind aprobarea unei sesiuni de organizare a unor concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială din cadrul instituțiilor publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.

“Am susținut încă de anul trecut în Guvern ideea că sunt profesii și categorii sociale sensibile, care vor fi afectate de blocarea sau reducerea posturilor, iar repercusiunile se vor simți în toată societatea. Instituțiile statului trebuie să fie mai suple, dar să rămână eficiente. Aveam nevoie de cadrul legal pentru ca instituțiile din domeniul sănătății să nu fie afectate, pentru că lipsa de personal conduce la efecte nefaste pentru toți cetățenii vulnerabili. Serviciile medicale sunt indispensabile populației și atragerea de personal de calitate este o nevoie permanentă“, a precizat ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea.


Astfel, ca urmare a solicitărilor depuse către Ministerul Dezvoltării de instituțiile publice din toate cele 41 de județe și municipiul București, se aprobă organizarea examenelor sau a concursurilor în vederea ocupării a 4.555 de posturi vacante sau temporar vacante.

Dintre cele 4.555 de posturi, s-au aprobat în integralitate cele 1.510 posturi de medici solicitate (inclusiv stomatologi), precum și 1.847 de posturi pentru personal medical auxiliar (asistente, moașe, infirmiere), 345 de posturi pentru personal de specialitate (kinetoterapeut, chimist, biolog, psiholog, laborant, tehnician medical, psihopedagog, farmacist etc.) și 853 de posturi pentru personal auxiliar (asistent social, jurist, inginer, economist, inspector etc).

citește și: 

Ministerul Dezvoltării a decontat peste 303 milioane de lei, pentru continuarea proiectelor de infrastructură
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii