Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Adrian-Ioan Veștea ”Investițiile care devin realitate ajută comunitățile să crească pe termen mediu și lung”

ro

06 Nov, 2023 18:34 833 Marime text


foto: Facebook.com
Ministrul Adrian-Ioan Veștea s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru în județul Bacău, unde s-a întâlnit cu autoritățile publice locale și a verificat stadiul lucrărilor la o serie de obiective de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Astfel, în comuna Oituz, sunt alocate peste 9 milioane de lei pentru construirea unui pod rutier în punctul Gălățanu, cu o lungime de 82,3 metri, ale cărui lucrări sunt realizate în proporție de peste 55%, transmite un comunicat din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA)

În orașul Slănic Moldova, Compania Națională de Investiții asigură o finanțare de peste 17 milioane de lei pentru reabilitarea torenților, scopul principal al lucrărilor fiind protecția riveranilor și a drumurilor de acces. Pentru fiecare dintre cei șase torenți (Bejan, Bradul, Muncelul, Râpe, Pavel și Stroiu) se amenajează, în primul rând, bazine în amonte cu prag deversor pentru captarea/atenuarea debitului solid – aluviuni. În aval de aceste lucrări de retenție a aluviunilor, se amenajează canale de evacuare a apei cu disiparea energiei hidraulice.

Prin Programul ”Anghel Saligny”, MDLPA a alocat și 20 de milioane de lei pentru realizarea centurii ocolitoare pentru trafic greu în oraşul Dărmăneşti. Lucrările vor fi executate pe o lungime de 4.460 de metri, cu 7.745 de metri de șanțuri și rigole și 2.430 de metri de trotuare. Tot în Dărmănești, CNI a alocat 7 milioane de lei pentru construirea unei săli de sport școlare, după un proiect tip, dedicată, în principal, uzului didactic, dar care va putea găzdui și activități recreative sau competiții sportive de nivel local și județean.

Și în orașul Comănești se construiește o bază sportivă de tip 1, pe o suprafață desfășurată de 13.202 mp, prevăzută cu teren pentru fotbal și un teren multifuncțional pe care se vor putea derula activități sportive precum handbal, baschet, volei și tenis.

Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a alocat 4.297.546 de lei și pentru extinderea spațiilor de spitalizare la Spitalul Municipal de Urgență din Moinești, construit în perioada 1972 – 1975 și care este cea mai importantă instituție în asigurarea asistenței medicale pentru aproximativ 150.000 de persoane (locuitorii municipiului și cei din comunele limitrofe). Tot pentru Spitalul de Urgență din Moinești se află în derulare o nouă procedură de achiziție publică pentru dotarea și extinderea spațiilor de spitalizare, deschiderea ofertelor fiind programată pentru data de 24 noiembrie a.c. În Moinești, este aproape de finalizare și o bază sportivă de tip 1, în valoare de peste 8 milioane de lei.

”Ne dorim ca lucrurile să se miște într-un ritm susținut, iar proiectele să se concretizeze cât mai repede pentru că este foarte important ca toate investițiile să devină realitate. Efectele acestora pe termen mediu și lung interconectează comunitățile și le ajută să crească. Fiecare proiect finalizat reprezintă un sprijin consistent pentru cetățeni, fie că vorbim despre utilități publice, infrastructură de transport, școli, spitale sau baze sportive”, a declarat ministrul Adrian-Ioan Veștea.



Citește și:

28 de județe primesc finanțare pentru noi proiecte de infrastructură. Printre ele, județele Constanța și Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii