Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miniștrii apărării din România și Regatul Ţărilor de Jos, întâlnire de lucru la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

ro

07 Mar, 2022 15:32 1819 Marime text
Ministrii apărării din România și Regatul Țărilor de Jos. Foto: Facebook/MApNMinistrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut luni, 7 martie, o întâlnire de lucru cu ministrul apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit MApN, agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului în desfășurare din Ucraina, respectiv eforturile aliate destinate consolidării posturii NATO de descurajare și apărare.

În cadrul întâlnirii, Vasile Dîncu a subliniat importanța consolidării relațiilor de cooperare între cele două părți, în domeniul apărării și securității.  În context, ministrul român al apărării a salutat prezența la Mihail Kogălniceanu a detașamentului de militari din această țară care participă la exercițiul multinațional „Rapid Falcon 22”, alături de militari români şi americani.

„Baza din Mihail Kogălniceanu este astăzi un punct focal care exprimă, fără echivoc, unitatea şi solidaritatea NATO, angajamentul ferm pentru protejarea Flancului estic al Alianței. Aici este locul unde forțe terestre şi aeriene din Regatul Țărilor de Jos, Statelor Unite ale Americii, Franței, Belgiei, Portugaliei, Italiei şi Germaniei sunt împreună, alături de români, pentru exerciții, misiuni de poliție aeriană sau participare la Forța de Răspuns a NATO, având rolul de a transmite un mesaj clar şi ferm de solidaritate și descurajare a oricăror agresiuni", a declarat ministrul Dîncu.


Demnitarul român a condamnat războiul dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, aratând că România este solidară cu bravul popor ucrainean şi susţine total şi necondiţionat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

În context, ministrul Dîncu a amintit și de demersurile întreprinse în plan național dedicate sprijinirii Ucrainei.

În final, cei doi oficiali au convenit că, în această perioadă dificilă este nevoie de unitate, solidaritate și de acțiuni concrete din partea comunității internaționale democratice pentru condamnarea Rusiei și pentru sprijinirea Ucrainei.

„În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află un detașament compus din aproximativ 150 de militari din cadrul Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Țărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada  7 – 24 martie, la exercițiul multinațional RAPID FALCON 22 care are loc în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag” din județul Tulcea.

La exercițiu participă și militari ai Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth” din București și ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” din Constanța.

Obiectivele acestui exercițiu sunt instruirea în comun, creșterea interoperabilității și a capacității comune de reacție, precum și dezvoltarea relaţiilor funcţionale între structurile participante“ - au precizat reprezentanții MApN. Sursa foto+video: Facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii