Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Muncii va aloca peste 74 de milioane de lei pentru persoanele cu dizabilități! Ce proiecte vor fi desfășurate

ro

13 Jul, 2023 13:29 800 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Ministerul Muncii a alocat un buget total de 74.507.000 lei pentru proiecte care creează servicii pentru persoanele cu dizabilități.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, executivul a aprobat prelungirea perioadei de implementare a două programe de interes național (PIN) care vizează dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități prin crearea de servicii sociale alternative în comunitate.
 
Cele 2 programe sunt: „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate“ și „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități“.
 
În cadrul primului program, care are un buget total de 74.507.000 lei, au fost selectate 55 de proiecte, prin care se propune înființarea a 107 locuințe protejate, a 33 de centre de zi și 13 centre respiro/centre de criză.
 
În cel de-al doilea program, al cărui buget total este de 34.778.000 lei, au fost selectate 16 proiecte, prin care se propune înființarea a 35 de locuințe protejate și 16 centre de zi.
 
Măsurile de prelungire a perioadei de implementare a celor două programe și de redistribuire a sumelor pentru perioada 2018 – 2023 au fost necesare din cauza efectelor COVID - 19, care au dus la imposibilitatea derulării activităților și atingerea rezultatelor în perioada 2018 – 2023 și, de asemenea, la imposibilitatea accesării sumelor alocate în program, pentru anul 2022, de către majoritatea beneficiarilor finanțărilor.

Citește și:

Judecătorii explică de ce ITM Constanța trebuie să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii