Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 03 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltăriii construiește o creșă mare la Medgidia, județul Constanța. În ce localități vor mai fi construite

ro

29 Sep, 2022 13:49 1467 Marime text
Creșă. Foto: Facebook/Ministerul DezvoltăriiMinisterul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 33 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, până în prezent, din fonduri guvernamentale și europene (prin PNRR), Ministerul Dezvoltării finanțează în proporție de 100% un total de 184 de creșe.

Astfel, în Medgidia, Valea Călugărească și Ghiroda, va fi construită câte o creșă mare (pentru câte 100-110 copii), iar localitățile Oșorhei, Făgăraș, Turda, Bolintin-Vale, Sovata, Bucov și Măureni vor beneficia de câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari) va fi finanțată în Pâncota, Nojorid, Oțelu Roșu, Târgoviște, Liești, Bălești, Baia Sprie, sectorul 3 al municipiului București, Bălăușeri, Solovăstru, Târgu-Mureș, Ardud, Șimleu Silvaniei, Hilișeu-Horia, Ogrezeni, Sântămăria-Orlea, Gârcina, Râfov, Nușfalău, Baia, Dolhasca, Liteni și Moara.

„Ministerul Dezvoltării construiește creșe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul dezvoltării.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un amplu program pentru construirea de creșe, prin care vor crește semnificativ locurile din creșele de stat. Creșele vor fi construite după un proiect tip, elaborat de minister, care vine în ajutorul autorităților publice locale și care va diminua timpul necesar construcției“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii