Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:29 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării Sistemul medical, modernizat cu 130 de milioane de lei

ro

28 Apr, 2022 14:16 505 Marime text


La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, 28 aprilie, finanțarea construcției Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, precum și finanțarea lucrărilor de intervenție la Spitalul Militar din cadrul Pavilionului «C» din Cazarma 734 București, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, lucrările de restaurare la Pavilionul «C» din Cazarma 734 București vor viza crearea unor spații pentru laboratoare de scop didactic pentru diferite specializări: anestezie și terapie intensivă, tehnici chirurgicale de bază și avansate, chirurgie minim invazivă, microchirurgie și chirurgie robotică, angiografie, endoscopie digestivă, cât și bronhoscopie și ultrasonografie.

Clădirea monument istoric va fi restaurată și se vor amenaja și o bibliotecă, o sală de documentare și două săli amfiteatru.

Ministerul Dezvoltării asigură 20% din finanțarea necesară, în valoare de 66 de milioane de lei, restul finanțării este asigurată de spital.

Ministerul finanțează, cu 64 milioane de lei, și construcția noului Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Actualul ambulatoriu își derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului, care, pe lângă faptul că sunt vechi, nu sunt suficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele și spațiile funcționale, mai arată sursa citată. 

Noul ambulatoriu va contribui la asigurarea prestării serviciilor medicale în condiții moderne, care să contribuie atât la dezvoltarea sistemului medical local și la îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienți.

Noua clădire va fi dotată cu sistem de alarmă și stingere a incendiilor și va avea cabinete medicale pentru cele 25 de specialități ale Ambulatoriului, săli de tratamente, dar și saloane pentru spitalizare de zi. Ambulatoriul va fi dotat cu vestiare pentru personalul medical, spații tehnice și săli pentru explorări funcționale.

În perioada următoare, se vor demara procedurile de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de execuție, a mai precizat ministrul Dezvoltării.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii