Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Dezvoltării investește peste 152 milioane lei pentru reabilitarea sediului Academiei Române. Anunțul lui Cseke Attila

ro

14 Sep, 2022 11:54 1030 Marime text
 Cseke Attila, foto: Facebook/ Cseke Attila
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a participat, astăzi, la semnarea contractului de execuție pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea sediului istoric al Academiei Române și construirea unui corp nou (Aulă).


”Acest contract este semnat chiar în anul în care se celebrează 125 de ani de la finalizarea construcției sediului istoric al Academiei Române, construcție care, în ciuda aspectului de clădire monobloc, este format prin adăugiri succesive, respectiv Casa Cesianu și Casa Zaleski, acestea fiind și cele mai vechi clădiri din ansamblu”, a precizat ministrul Cseke Attila.


Obiectivul prevede consolidarea și extinderea unui corp de birouri și recondiționarea și adaptarea funcțională a spațiului interior existent la noile cerințe sociale, funcționale și culturale ale Academiei Române.

De asemenea, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare a sediului istoric al Academiei Române (nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Național al Patrimoniului). Astfel, se are în vedere transformarea acestuia în muzeu, cu spații de expunere (lucrări de pictură, grafică, sculptură, diverse obiecte memoriale), spații pentru librărie, cafenea, spații tehnice și administrative.

Totodată, va fi construit un nou corp (în suprafață construită desfășurată totală de 8.527 mp) în incinta imobilului din Calea Victoriei nr. 125-127 (București), cu regim de înălțime 2S+P+M+2E, care va cuprinde o sală pentru organizarea ședințelor în plen, birouri pentru cele 14 secții ale Academiei, birouri pentru conducerea Academiei, săli pentru întruniri, spații de recepție și protocol, precum și spații anexe.

Contractul are o valoare totală de 152.736.390,13 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii