Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne Zeci de mii de cetățenii, sancționați. Amenzile se ridică la peste 4 milioane de lei!

ro

03 Jul, 2023 12:03 730 Marime text
Sursă: Poliția Română
 
  • În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în cazul a 4.854 de evenimente, 3.322 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.532 circumscrise situațiilor de urgență.
 
Conform unui comunicat din partea Ministerului Afacerilor Interne, zilnic, în medie, au acționat aproximativ 27.400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, în principal: polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri.
 
Au fost prinși în flagrant 346 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 348 de fapte penale, și au fost depistate 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 38 de persoane.
 
Din dispoziția lui Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne, în acest sfârșit de săptămână, au fost intensificate acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 997 de posibile infracțiuni, peste 31% dintre acestea fiind din oficiu.
 
De asemenea, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 974 de permise de conducere (dintre care 237 pentru consum de alcool și 49 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 465 de certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii și jandarmii au constatat 12.142 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,4 milioane de lei. De asemenea, pompierii au desfășurat 53 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 112 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 85.000 lei.
 
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.220) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 68 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.
 
La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflată într-o situație critică.
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.
 
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.421 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 136.888 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 7 permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 45.042 de mijloace de transport și 196.476 de persoane, dintre care 20.002 de cetățeni ucraineni.
 
Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor rămâne mobilizate în următoarea perioadă pentru asigurarea unui climat optim de ordine publică, principalele misiuni fiind prevenirea și combaterea traficului și a consumului de droguri, descurajarea faptelor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță stradală și pe drumurile publice, a încheiat sursa citată.

Citește și:

Razie în Medgidia!: Oamenii legii au aplicat peste 25 de sancțiuni

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii