Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Constanța se instruiesc în zona Soveja

ro

24 May, 2024 07:23 601 Marime text
Foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată MărășeștiMilitarii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" se instruiesc, în perioada 14 – 24 mai, în zona Soveja.

Potrivit reprezentanților Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", mediul montan le permite militarilor să exerseze într-un scenariu realist tehnicile necesare pentru acordarea primului ajutor și transportul unui coleg rănit.

În plus, militarii exersează procedee de cercetare și își formează deprinderile necesare pentru ducerea acțiunilor în teren dificil, muntos-împădurit, pe timp de vară.

De asemenea tabăra militară de la Soveja îndeplinește condițiile optime pentru evaluarea nivelului de rezistență la efort fizic și psihic prelungit al cercetașilor militari, le consolidează acestora bagajele de cunoștințe de specialitate și perfecționează deprinderile necesare de a acționa în echipă pentru executarea misiunilor specifice procurării de date și informații, dar și abilitățile de leader pentru comandanții de patrule.

Citește și: 

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”- „Au mai rămas șapte zile pentru înscrierile pentru posturile de soldat/gradat profesionist!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii