Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești" Constanța se întorc acasă după exercițiul multinațional "Agile Spirit 23" în Georgia (FOTO)

ro

02 Sep, 2023 09:41 909 Marime text


În data de 01.09.2023 a avut loc ceremonia de încheiere a exercițiului multinațional “Agile Spirit 23”. Militarii Brigăzii 9 Mecanizate “ MĂRĂȘEȘTI” au fost implicați activ în exercițiul tactic cu trageri de luptă desfășurat în poligonul Vaziani.

La activitate a participat și locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “GETICA”, general de brigadă DRAGOMIR Ilie-Marian. După o perioadă de 2 săptămâni de instruire în poligoanele din Georgia, urmează ca în zilele următoarele, militarii dobrogeni să se întoarcă în țară, au transmis reprezentanții Brigăzii. 

"Agile Spirit 23" este un exercițiu care s-a desfășurat în perioada 18 august - 02 septembrie 2023, condus în parteneriat de către Georgia și Statele Unite ale Americii.
Exercițiul a urmărit creșterea pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre.

România a participat la acest exercițiu cu un detașament de 55 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂȘEȘTI”, condus de comandantul Batalionului 911 Infanterie “CAPIDAVA”, locotenent colonel RISTEA Irinel, a mai punctat sursa citată. 

foto: facebook/ Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"


Citește și:

1 Septembrie- Ziua Informaticienilor Militari. Momentele care au marcat evoluția structurilor de informatică
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii