Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu, de Ziua Mondială a Artei „Consiliul Județean Constanța va încuraja și promova în continuare creatorii de artă din Dobrogea“

ro

15 Apr, 2022 10:53 1270 Marime text
 
Mihai Lupu, foto: Facebook/ Mihai Lupu
Data de 15 aprilie marchează  Ziua Mondială a Artei, celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

La această dată, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor, el fiind şi autorul celebrului adagiu „În viaţă, frumuseţea dispare. În artă, nu”.


Cu acestă ocazie, Mihai Lupu președintele CJC, a transmis un mesaj în care transmite că instituția Consiliului Județean Constanța va încuraja și promova în continuare creatorii de artă din Dobrogea.


Vă prezentăm conținutul integral al mesajului 
 

Ziua Mondială a Artei îmi oferă prilejul de a îmi exprima, și astăzi, prețuirea pentru artiștii din întreaga lume.


Trebuie să le acordăm acestora statutul meritat în societate precum și gratitudinea noastră, având încredere că doar prin artă ne putem ridica nivelul de educație, civilizație și cultură.


Asigurându-vă de tot suportul meu, vă transmit că instituția Consiliului Județean Constanța pe care o reprezint va sprijini, încuraja și promova în continuare creatorii de artă din Dobrogea. Cu atât mai mult, în această zi, adresez felicitări și mulțumiri tuturor celor care prin creativitate contribuie la păstrarea și promovarea valorilor românești.


La Mulți Ani!, a transmis Mihai Lupu. 


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii