Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Cătălin Predoiu de Ziua Aviației Române. „Avem datoria de a moderniza România“

ro

20 Jul, 2023 11:41 735 Marime text
Cătălin Predoiu, 2019.
  • Cătălin Predoiu a ținut un discurs cu ocazia celebrării Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.
 
Mai jos este redat întreg discursul viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.
 
„Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este unul dintre momentele în care celebrăm, prin excelență, curajul și devotamentul unor temerari ai aerului care au ales să pună binele comun mai presus de propria siguranță.
 
Îi omagiem, astăzi, pe eroii aerului ale căror nume au rămas în istoria Aviației Române ca repere ale curajului și profesionalismului, pe cei care și-au sacrificat viața ori sănătatea în timpul conflagrațiilor din ultimul secol, în numele României. Nume precum ale aviatorilor Constantin Cantacuzino, Alexandru Șerbănescu ori Ioan Milu sunt parte a istoriei aviației române și nume ale căror spirit de sacrificiu și patriotism trebuie să inspire generațiile viitoare.
 
Aceasta este și sărbătoarea celor care au avut cutezanța de a visa, dar și inteligența de a da formă și conținut viselor lor, așa cum au fost Henri Coandă, Traian Vuia ori Aurel Vlaicu.
 
În aceste momente, în care facem recurs la istorie și eroi, se cuvine ca gândurile noastre să se îndrepte și către eroii zilelor noastre, către piloți și alte categorii de personal aeronautic, către aceia care și-au pierdut viața în misiuni pentru siguranța românilor.
 
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este un moment aparte, în care celebrăm tradiția, istoria și inteligența, un reper instituțional care ne îndeamnă la angajament și reflecție cu privire la viitorul acestei țări.
 
Avem datoria de a moderniza România, de a asigura românilor standardele de siguranță și securitate de care se bucură cetățenii statelor-etalon din perspectiva calității serviciilor publice oferite comunităților.
 
Din această perspectivă, componenta aviatică a Ministerului Afacerilor Interne s-a dezvoltat constant, având capacitatea de a răspunde cu succes solicitărilor cetățenilor. Sunt cunoscute, în special, intervențiile elicopterelor SMURD, zboruri aero-medicale care pentru multe persoane aflate în situație limită au făcut diferența între viață și moarte.
 
Peste câteva luni flota de elicoptere destinate salvării celor aflați în situații de urgență se va îmbogăți cu aparate de zbor mai moderne, mai puternice, mai eficiente. Inițiative de acest fel sunt mărturia faptului că ne ținem promisiunea de a oferi siguranță românilor la cele mai înalte standarde, dar și a faptului că există o preocupare continuă pentru modernizarea și eficientizarea instituțională.
 
Privită într-un cadru mai larg, vocația aviatică națională capătă, în zilele noastre, noi valențe în contextul parteneriatului Nord-Atlantic, ca parte a unei Alianțe hotărâte să sprijine valori pe care ea însăși s-a fundamentat: democrație, libertate, securitate colectivă.
 
La moment aniversar reiterez deplinul angajament pentru dezvoltarea României, inclusiv a componentei aviatice a acesteia, astfel încât să răspundem prompt nevoilor românilor și să rămânem aceiași parteneri de încredere în asigurarea stabilității regionale.  
 
Succes în misiunile viitoare și «Cer senin»!
 
La mulți ani!“, a transmins Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Citește și:

Forțele Aeriene Române sărbătoresc Ziua Aviației! Ultimele date despre eveniment

Se apropie Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene! Iată cele mai noi date despre eveniment

Discurs de Ziua MAI: Cătălin Predoiu – „Istoria de mâine este rezultatul a ceea ce facem astăzi“ (VIDEO)




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii