Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul și asistentele de pe secția Obstetrică - Ginecologie 1 a spitalului din Botoșani au fost suspendați după moartea unei tinere

ro

21 Aug, 2023 14:05 800 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Facebook/MDLPA
  • Conducerea SJU a mai dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică - Ginecologie“.

Cadrele medicale de pe Secţia Obstetrică - Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati“, care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, au fost suspendate din activitate, după moartea unei tinere de 25 de ani, a anunţat, luni, managerul spitalului, Angel Călin, transmite Agerpres.

Măsura a fost luată în urma unei anchete interne desfăşurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situaţia gravă generată de decesul pacientei care s-a produs la câteva ore după internare.

„Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secţia Obstetrică - Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci“, a declarat Angel Călin.


Conducerea SJU a mai dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică - Ginecologie“.

De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU „pentru elucidarea cazului“.

În acelaşi timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secţiei respective au fost puse la dispoziţia procurorilor care anchetează acest caz.

Un raport cu privire la primele rezultate ale anchetei interne a fost transmis Ministerului Sănătăţii, dar şi Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Citește și:

Caz șocant la Botoșani! O femeie și-a aruncat copii de 2, respectiv 3 ani de la balconul unui hotel. Unul dintre micuți a murit

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii