Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicamente și materiale medicale donate de România în sprijinul Ucrainei

ro

01 Mar, 2022 19:41 1381 Marime text


 
  • Medicamente, consumabile medicale, materiale sanitare, truse de urgențe și alte materiale de strictă necesitate pentru pacienții din Ucraina, puternic afectați de agresiunea militară, au fost trimise astăzi autorităților ucrainene.

Un nou transport de ajutoare umanitare a plecat din București spre Siret, mulțumită donațiilor oferite de  societatea civilă din România.
Asemenea celorlalte acțiuni umanitare derulate în ultimele zile, sprijinul oferit astăzi de statul român s-a realizat în urma colaborării reprezentanților societății civile, organizațiilor naționale și internaționale și structurilor guvernamentale implicate în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Această platformă este un instrument de integrare eficientă a eforturilor de asistență umanitară pentru cetățenii ucraineni.

Până la acest moment, sprijinul oferit Ucrainei a constant în trimiterea de ajutare ce constau în dispozitive și echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 tone. Totodată, către statul ucrainean au fost trimise ieri bunuri de strictă necesitate și alimente, aflate în stocurile Rezervelor de Stat, materiale de subzistență în valoare de peste 5 milioane de lei.

Guvernul României susține eforturile societății civile și va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.


Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

Foto Pexels
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii