Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medic de familie "Gripa își face de cap în țara eliberată de sub dictatura medicală." Ce le recomandă părinților care au copii cu simptome

ro

03 Apr, 2022 20:13 1415 Marime text
Copil care are febră Foto UnsplashEgri Eduard, medic specialist în Medicina de Familie din Sibiu a scris despre creșterea numărului de cazuri de gripă din România, din ultima perioadă, menționând că din acest motiv, ritmul de muncă de acum este cel din vârfurile pandemiei de Covid:



"Gripa își face de cap în țara eliberată de sub dictatura medicală.

Pentru cei care vor scrie că așa a fost an de an le răspund de acum că nu a mai fost așa.

Dacă nu aș raspunde la telefoane în weekend și nu aș temporiza lucrurile probabil doar cu micii mei pacienții aș bloca serviciul de urgență pediatrică.

Astfel, se continuă același ritm și aceeași muncă în weekend-uri ca in vârfurile pandemiei.

Trăiască libertatea!", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.


Care sunt simptomele 


Într-o altă postare medicul amintește care sunt simptomele și le recomandă părinților teste, în cazul în care copiii le au. Acesta subliniază că gripa nu se tratează cu antibiotice:


"Gripa nu se tratează cu antibiotice!

Dacă, în perioada aceasta, copilul dumneavoastră prezintă febră înaltă, dureri musculare, somnolență, este apatic, nu are poftă de mancare plus simptome respiratorii ca secrețiile nazale, tusea și strănutul, probabilitatea de a fi infectat cu virus gripal este mare.

Pentru un tratament corect cu antiviral administrat cât mai repede vă recomand să îl testați pentru gripa A și B."


Sfat important pentru părinți



Un alt sfat pentru părinți este să anunțe la grădiniță sau la școală atunci când copilul lor este bolnav.


"Dragi părinți, copilul meu este diagnosticat cu gripă"

sau

"Dragi părinți, copilul meu este diagnosticat cu enterocolita cu adenovirus"

sau

"Dragi părinți, copilul meu este diagnosticat cu scarlatina"


Cât de simplu ar fi ca tu, părinte responsabil, să anunți pe ceilalți părinți ai copiilor din grupa, clasa sau echipa sportivă a copilului tău că există o problemă (există grupuri de wu pentru orice), astfel în caz de îmbolnăvire a celorlalți copii lucrurile s-ar simplifica, analizele ar merge țintit iar medicul ar avea deja informații anamnestice prețioase (ex. tratamentul pentru gripă trebuie inițiat cât mai repede iar în plus de asta există inclusiv tratament profilactic al contactilor).

Dar tu nu, nu anunți, nu îți pasă de ceilalți care poate află dupa zile bune din alte surse că există un focar sau chiar prin îmbolnăvirea propriului copil,  dar nici grădiniței/ școlii/ clubului nu îi place să anunțe din alte motive pentru că trebuie să ia măsuri.

Bravoo, afacerea "preșul" funcționează de minune, asta înseamnă o comunitate cinstită, puternică și cu o dragoste nețărmurită față de cei mici", a scris medicul pe Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii