Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măști gratuite pentru români, după modelul Toscana. Iată propunerea legislativă a deputaților (document)

ro

25 Apr, 2020 00:00 3094 Marime text

Parlamentarii români doresc să găsească o soluție legală pentru români ca să primească câte un set de măști chirurgicale, în mod gratuit. Astfel, la Senat a fost înregistrată propunerea legislativă privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19, în procedură de urgență.

Inițiatori sunt: Bănicioiu Nicolae - deputat Independent; Buicu Corneliu-Florin - deputat PSD; Ciolacu Ion-Marcel - deputat PSD; Dobre Mircea-Titus - deputat Independent; Mocioalcă Ion - deputat Independent; Podaşcă Gabriela-Maria - deputat Independent; Ponta Victor-Viorel - deputat Independent; Simonis Alfred - Robert - deputat PSD.

Parlamentarii au inițiat o propunere legislativă conform căreia fiecare român va beneficia de un set de 30 de măști de protecție, oferite în mod gratuit, până la data de 15 mai 2020. Autoritățile publice locale vor fi cele care se vor asigura că măștile ajung la fiecare persoană, până la data stabilită de textul legislativ.

Potrivit expunerii de motive, mulți cetățeni se află în imposibilitatea de a-și procura suficiente măști, din cauza pierderii locului de muncă și a prețurilor oscilante. În plus, pe piață nu există suficiente astfel de echipamente de protecție, astfel că oamenii se află în situația în care, chiar dacă vor să le cumpere, nu au de unde să le procure. Susținătorii propunerii legislative au precizat că o astfel de inițiativă există deja în Italia, în regiunea Toscana, acolo unde fiecare cetățean primește lunar un set de 30 de măști, în paralel, președintele regiunii interzicând specula în privința prețurilor acestora.






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii