Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașinile abandonate din Constanța, focare de infecție. Polițiștii acționează zilnic pentru ridicarea acestora

ro

11 Sep, 2020 15:15 1986 Marime text
  • Fără mașini abandonate pe străzile din Constanța!

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. Ruginite și uitate, aceste mașini, lăsate de izbeliște de proprietarii ce nu le mai folosesc, devin un adevărat focar de infecție de la o zi la alta.

De la 1 ianuarie 2017 și până în prezent au fost depistate 1650 de vehicule abandonate în diferite zone ale orașului. Pentru 1388 dintre acestea, proprietarii s-au conformat somațiilor și și-au ridicat singuri autoturismele. Alte 164 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost ridicate de polițiștii locali și transportate în parcul de mașini al municipalității, în timp ce, pentru 148 de mașini, procedura legală este în desfășurare.

Trebuie precizat că aceste mașini nu pot fi ridicate imediat ce au fost identificate și că eliberarea domeniului public de aceste autovehicule abandonate sau fără stăpân este rezultatul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă.
În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, precizează Primăria.


Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân, autovehiculele trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv lipsă elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehicului.

„Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp)”, transmite Primăria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii