Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marș de instrucție pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

ro

11 May, 2021 16:20 1472 Marime text
  • Marșul anual de instrucție este adaptat la contextul pandemic și este programat să se desfășoare doar în apele teritoriale românești, pe o perioadă redusă.
Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia – Constanța, care se desfășoară în perioada 10-14 mai, pe parcursul căruia studenții vor desfășura o serie de activități marinărești specifice, sub îndrumarea instructorilor de la bordul velierului.

Instrucția marinărească planificată pe mare completează cunoștințele teoretice acumulate de studenți la cursuri și oferă acestora posibilitatea de a le pune în practică, în vederea evaluării nivelului de pregătire.

Marșul anual de instrucție este adaptat la contextul pandemic și este programat să se desfășoare doar în apele teritoriale românești, pe o perioadă redusă.

La bordul navei, au fost luate măsuri de igienizare, conform procedurilor sanitare în vigoare, iar echipajul a fost testat împotriva COVID-19, cei mai mulți dintre cei prezenți la bord fiind vaccinați cu ambele doze. Tot în vederea protejării personalului ambarcat, pe parcursul marșului nava nu va efectua nicio escală.

Sursă foto: Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii