Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Margareta Pâslaru împlinește astăzi 78 de ani

ro

09 Jul, 2021 11:16 2378 Marime text

 
  • Margareta Pâslaru este artista care a revoluţionat muzica uşoară românească şi care, în anii de carieră artistică neîntreruptă pe diferite planuri, a cucerit publicul nu doar prin vocea sa inconfundabilă, ci şi prin multitudinea de valenţe ale talentului său.
 
Marea artistă împlinește astăzi, 9 iulie 2021, vârsta de 78 de ani.
 
Margareta Pâslaru nu este doar cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, ci și compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film.

Conform wikipedia.org, Margareta Pâslaru s-a născut la București, pe data de 9 iulie 1943.

A studiat pian, balet la clasa Floria Capsali, pictură, cursul de perfecționare de pe lângă Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă - CSCA (Ministerul Culturii), clasa Camelia Dăscălescu, studentă la Facultatea de Drept.
 
„Chemarea mării'' marchează şi debutul discografic al Margaretei, bătând toate recordurile de vânzare în 1961!
 
În 1968, juriul internațional al Festivalului Cerbul de Aur îi oferă Margaretei Pâslaru Mențiunea „Cerbul de Aur“, ceea ce înscrie numele României în palmaresul primei ediții. 
 
Printre numeroasele hituri componistice fredonate din generație în generație: „Timpul“, „Dacă ai ghici“, „Diamant fermecat“ și altele, triumfă „Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!“. Piesa este inspirată de versurile Anei Blandiana și preluată de tineri de toate vârstele.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii